Klik Untuk maklumat Lanjut

Friday, May 2, 2014

Island Hopping Trip di Pulau Tioman

Sebenarnya ramai jugak yang minta aku update blog.
Kebanyakannya nak tau tentang percutian di Pulau Tioman ni.

Update:
1- Dari Mac 2014 hingga kini perkhidmatan penerbangan Berjaya Air dihentikan untuk seketika. Jangan tanya aku kenapa. Tapi insyallah dalam masa terdekat akan operasi semula

2- Cuaca setakat ni alhamdulillah. Tak la panas sangat n tak hujan. Angin dan ombak pon ok. Sesuai lah untuk aktiviti riadah di laut.

3- Aku dah tak ambil booking untuk penginapan. So don't call/ email me tanya tentang penginapan. But if aku ada masa nanti, aku akan senaraikan nama dan contact no. chalet untuk kemudahan pembaca.

4- Setakat hari ni, yang menguruskan bisness boat trip adalah suami aku. Kami ada beberapa jenis trip. Trip- trip ni bergantung pada budget korang jugak n jumlah penumpang. Harga jangan risau, boleh kawtim. tapi janganlah main booking then bila sampai sini jumpa trip lain korang cancel macam tu je. Pastu kitaorang call pun tak jawab. Aku berani cakap macam ni sebab dah beberapa kali terkena. Tapi lepas tu korang sendiri akan rasa n alaminya. Harga setiap trip di setiap kampung memang berbeza.

Macam trip kitaorang, harga sama macam di Kg. Tekek dan Kg. Air Batang. Dan tempat- tempat lawatan kita cover yg sama. Tapi if korang duduk di Kg. Salang dan nak trip ke Pulau Tulai. Better booking di Salang je la. sebab Kg Salang dan Tulai dekat, so harga murah sikit. Korang akan nampak harga kami mahal sikit, tapi aku nak highlightkan kat sini, Sunny day trip aku dari jam 9- 3 petang or 10- 4 petang depends pada kehendak penumpang sebenarnya. Then, kita cover sehingga 6 tempat termasuklah ke Pusat Taman Laut dan Kg. Tekek/ Pulau Rengis selain korang pi Tulai tu je. That's why harga kita mahal sikit.

Then, if korang stay di Kg Genting/ Kg. Paya..kg2 ni jauh dari Tulai. If nak ke Tulai ada extra charge la. Kalau nak murah if stay di sana, korang amik trip hingga Pusat Taman Laut je.

Pilihan kat tangan korang. Sebelum booking korang boleh study sikit- sikit tempat korang nak stay, snorkeling spot mana yang korang minat. Google je, beribu gambar yang keluar. Trip dengan kami pon u oll boleh pilih tempat- tempat yang korang minat, then kami akan advice ikut kesesuaian bergantung pada which resort/ village u stay and your budget.

Sebarang booking atau nak tanya apa- apa tentang trip boleh contact my husband
call : sms : whatsapp 
EPEQ / HAZERI 0199155093

Bye
See u in Tioman!!!







Ni ada sikit- sikit pic masa sunset pic langit. Semua pic this year. Alhamdulillah cuaca masih ok so kebanyakan petang sunset pon cantik.
Post a Comment