Klik Untuk maklumat Lanjut

Friday, November 23, 2012

27 (20111985)

Aku tak punya suami yang romantis.
Yang bisa menuturkan kata- kata puitis.
Ayat- ayat magis.
Apatah lagi bicara yang manis.
Namun kejutannya bisa buat aku menangis.

Terima kasih suami.




Tuesday, November 6, 2012

Testing


Saje nak testing blogging menggunakan my new android phone.


Alhamdulillah berjaya :)

****Gambar tak de kena mengena dengan tajuk.

Sent from Samsung Mobile

Sunday, October 28, 2012

Serba Sederhana

Raya Haji ni, aku dah kata tak buat open house. Tapi still masak sikit untuk aku n husband. Ok tipu, banyak juga masak. Sebab ajak kawan terdekat datang makan. Masak simple je sebab tak larat (period pain) *perlu ke bagitau?*. Balik kerja Khamis tu, pi pasar beli barang. Hasilnya, Ketupat Nona+ Sambal Kacang+ Rendang Daging dan Kuah Lodeh. Gambar- gambar lain esok- esok aku upload ya.

***Update sikit je sebab pakai bb.


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Thursday, October 25, 2012

Tak Ada Open House Untuk Aidil Adha

Salam Aidil Adha
atau
Hari Raya Qurban
atau 
Hari Raya Haji.

Ikut sedap koranglah.
Yang penting esok aku pi raya je.
Tak buka rumah untuk tetamu.
Sebab utamanya adalah, mak and family tak jadi raya kat sini.
Then, aku pon tak cuti lagi.
Masih kerja lagi hari ni
Ni pun tulis blog pakai komputer opis.
Kantoikan diri sendiri kan.
T_T
Tapi rasanya takde opismate baca blog aku ni.

So, mana ada masa nak prepare juadah kan.
Kalau masak pun, masak sikit untuk aku makan dengan laki.
Laki pun esok keje.
Eh, memang laki aku suka sangat kerja time orang lain cuti.
Workaholic kononnya.


Hari Raya haji kat sini meriah.
Macam Aidil Fitri jugak.
banyak rumah open untuk tetamu.
Sangat berbeza dengan aku beraya kat Johor.
Nanti dah abis raya aku upload picture ya.

Bye.

Sunday, October 21, 2012

Short Update

Alhamdulillah, akhirnya siap jugak kertas cadangan ni. Bos aku kat sini terima dengan baiknya. Harap begitu juga dengan Dato' Pengurus Besar. Tak sabar nak start dengan this project :)
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Wednesday, October 17, 2012

Nak.... nak... nak...

Nak cari beg untuk kerja.
Sekarang pi kerja bawak beg ni.


Longchamp Eiffel Tower tu.
Tapi rasa tak berapa praktikal la.
Untuk kegunaan hari- hari biasa ok lah kan.
Pi ofis, balik rumah.

Tapi kalau hari kena ikut pi tempat- tempat lain macam Kg. Genting, Kg. Mukut... hmmm... kena naik speed boat bagai nak pergi semua tempat tu.
Susah la kan.
Mana nak carry bag lagi, nak sangkut kamera kat leher lagi, nak pegang tudung takut tercabut due tu angin yang sangat sepoi- sepoi tak de bahasa.

So, rasa nak beli bag yang ada cross body strap tu.
Mula- mula ingat nak let go Speedy aku tu.
nak upgrade amik Speedy Bandoulier.
Senang kan. Ada shoulder strap, crossbody pun boleh.
Tapi laki bangkang.
Bukan apa, sebab sayang kot.
Sentimental value.
Tu kan first LV.
So, tak jadi nak let go.

Sekarang ni nak cari bag yang ada ciri- ciri berikut.
1. Kaler senang nak jaga.
2. Ada crossbody strap.
3. Kalis air
4. tahan lasak.
5. Tak mahal sangat.

Antara yang masuk dalam kepala aku adalah;



Marc Jacobs Classic Q Hillier Bag
Memang dah lama suka bag ni. Kaler ada macam- macam.
Tengok dalam google ada je orang boleh silang kat badan.
Rasanya boleh kot jugak nak silang kat badan XL aku ni.
Tapi sayang dia tak dak zip kat atas.
Rasanya ada magnetic closure je kan.
Agak bahaya la untuk minah kelam kabut macam aku ni :(


Marc Jacobs Classic Q Aidan Bag
Design ni pun akurasa ok je.
kaler pun banyak choice.
Ada cerah, ada gelap.
Then ada zip.
Harga aku tak pastilah.
Nanti nak pi check kat Pavi.
*Bukan nanti tu jap lagi, tapi next month la sebab nak pi KL dan beli time tu*


Gucci Sukey Boston.
Tapi yang kalis air haruslah yang leather kan.
Gaji kalau 10k pun belum tentu aku nak buat basahan kerja leather bag ni.
Ko tak kan tak sayang bag mahal kena percikan manja air masin ni?
Kalau yang fabric memang lawa- lawa tapi sayang la jugak nanti asyik kena air laut kan.


Susahla nak fikir.
Burberry pun banyak je yang ada long strap ni.
Tapi macam banyak yang fabric jugak.
Leather memang takkan beli untuk kerja.

Oh, btw sebelum ada yang nak kata aku mengada nak bawa designer bag pi kerja.
Walaupun kerja naik motor, naik boat, naik 4X4, masuk hutan, pergi pantai, aku tetap nak bawa handbag ya.
Pada aku itu satu kepuasan.
Self esteem aku.
Boleh gitu?
Mungkin untuk orang lain, bawak kereta mewah dapat memenuhi kepuasan diaorang.
Tapi untuk aku kat sini, bawak handbag pun da cukup puas.
Even ada yang kata, wei.. macam nak jalan kat KL je pi kenduri bawak handbag.
So what?
Ada masalah ke?

Tapi ada satu perkara yang bukan aku nak bangga ke apa la kan.
Aku rasa seronok kat sini sekarang.
Disebabkan minat aku yang mendalam terhadap designer handbag, da ramai kawan- kawan yang mula berjinak- jinak mengumpul duit untuk beli designer bag juga.
Ada yang minta pendapat tentang jenis bag yang sesuai, tanya harga bag, kenal jenama.
Tak adalah diaorang tersekat atau terikat dengan jenama- jenama biasa yang diaorang boleh jumpa kat Kuantan tu macam Carlo Rino, Sembonia, Bonia, Guess, Polo.

Selain tu, ada yang dah tau perbezaan Polo Ralph Lauren dan Polo Haus tu.
Kalau dulu diaorang ingat asal baju gambar kuda tu jenama Polo.
Nampak mat saleh pakai baju gambar kuda, diaorang pun dengan bangga kata mat saleh pakai baju sama macam diaorang.
Padahal mat saleh tu pakai Ralph Lauren.
Seronok sangat bila kawan- kawan dah ada minat yang sama macam kita.


Walaupun aku tau yang aku tak mampu nak berdesigner item dari hujung rambut hingga hujung kaki, tapi aku cukup puas hati yang aku mengenali jenama.
Knowledge Is King kan kata pepatah Inggeris.
Walaupun kita tak ada barang- barang tu semua, tapi sekurang- kurangnya bila nampak sesuatu tu, kita tau.

(",)


Thursday, October 11, 2012

Balik Kampung + Putrajaya + KL + JPO (Part 3)

Rasa bersalah menghantui jiwa ya.
Lama gila tak update.
Then ni patutnya entry Jun kot.
Part terakhir.
Blame the lazy Azra...pffffffffttttt

Part ni nak cerita pasal first time jalan kat JPO.
Tapi kalau ikut tarikh hari ni, dah tiga kali aku g sana.

Delay lama sangat.
Aku tak nak salahkan kerja yang bertambun tu tapi salahkan diri sendiri yang tak pandai bahagi masa.

Pengalaman aku jalan kat JPO, pada aku ok je lah.
Ada yang menguntungkan, ada yang biasa- biasa saje.

Ni kompilasi picture aku masa kat sana.

Ni masa dah nak balik kot. 1st time pakai Speedy g jenjalan. hik..hik..

Makan kat Absolute Thai. Sedap la makan kat sini. Nak lagi.. nak lagi!!!

Ni lah Leeya my classmate masa form 6. Dia Senior Sales Exec kat Burberry JPO.
Yeayyyy, banyak % woo dia boleh bagi.
Next time beli ek!
Tak cukup modal masa ni.

Kat tangan tu semua paper bag barang laki.
Aku tak beli pape pun.
Sebab kat KL dah banyak damage :(

Ni aku copy paste dari web JPO. 
Pastu kat tepi dia aku letak komen tentang butik/ kedai tu ya.


SuiteStore
902Adidas - Harga tak banyak beza dengan butik 
436Armani Exchange- Pilihan kureng best dari butik.
338Armani Outlet- Lupa ada masuk ke tak
220Brooks Brothers Factory Store- Aku tak masuk 
700Burberry- Kata my Singaporean friends, berbaloi.
328Canali- Tak masuk
434CK Calvin Klein- Tak banyak shirt
510Cotton On- Berbaloi bagi aku
432DKNY- Pon ok jugak even barang sikit
606Ermenegildo Zegna Outlet Store- Tak masuk
424Esprit- Banyak stok. Ok kot!
516Flow- Bolehlah
416G2000 Outlet- so..so..
528Gap Outlet- Harga seluar ok kot
532Guess- Ok. Banyak accessories
430Lacoste Outlet- Harga sangat ok dari butik.
426La Senza Lingerie- Macam harga sale kat butik
526Levi's Outlet Store- Berbaloi. tapi x banyak choice
232Michael Kors- Up to 40% banyak. 60% ada juga
1000Nike Factory Store- Macam tak murah sangat pun
100Padini Outlet Store- Biasa- biasa je
212Pink Jambu- (last pi hari tu macam da tutup)
604Polo Ralph Lauren- Beli banyak lagi untung.
418Poney Outlet- Ok lah.
406Puma- Best jugak
518Quiksilver- Beli banyak lagi banyak %
222Raoul- Ok jugak.
414Rip Curl- Berbaloi jugak
520Roxy- Sama macam Quiksilver
332Salvatore Ferragamo Company Store- Kureng
234Shanghai Tang- Tak masuk
420Timberland- Tak masuk
218Tommy Hilfiger- Agak mahal untuk outlet
308Universal Traveller- Tak masuk
224Versace- Tak masuk

SuiteStore
514Charles & Keith Reductions- Sangat berbaloi
400Clarks- Tak masuk
316Geox- Tak masuk
304Pedro Outlet- Berbaloi jugak kot
402Skechers- Tak masuk
300Vincci- Biasa- biasa je

SuiteStore
412City Chain- Tak la murah sangat
214Evita Peroni- Tak masuk
326Swiss Watch Gallery- Tak masuk
306Tomei- Tak masuk
320Wear &When- Tak masuk


SuiteStore
312Bonia- Tak masuk
208Braun Buffel- Orang kata boleh tahan ler
408Carlo Rino- Tak masuk
230Coach- Better buy kat butik time sale
226Coach Men's- Sama dengan jawapan kat atas
428Fossil- Berbaloi
314Oroton Factory- Tak masuk
310Samsonite Factory Outlet- Tak masuk
322Tumi- Ok jugak.


SuiteStore
302Cosmetics&Designer Fragrances- Tak byk brand
206Fidani Chocolate- Tak masuk
602Maybank- Kau nak aku komen apa?
318Royal Selangor- Tak masuk (eh, ada ek?)
522The Body Shop Outlet- Tak masuk
210The Cosmetics Company Store- Brand terhad

Maybe lain orang lain pandangan kan. Tapi untuk aku, ok- ok je kot if nak p JPO ni :)


Friday, August 24, 2012

Cerita Raya Kita. Raya I

Holla!!!
Terbatuk- batuk nak menaip ni.
Maklumlah, lama tinggal.
Semak samun tinggi sampai ke bumbung kan.

Sorry sangat kalau ada yang menunggu update dari kittew..... -_-

Aku agak sibuk la sejak dah kerja ni.
Lagipun sejak hujung July dah start sibuk nak pindah rumah semua kan.
Tu yang hidup agak kelam kabut.
Sampai p kerja pun tak sempat pakai mekap.
Eh, ada kena mengena ke?

Raya tahun ni, merasa lah aku beraya kat rumah baru.
Ok.
Tak lah baru.
Baru duduk sini je.
Sebenarnya rumah kuarters.
Rumah papan je.
Tapi alhamdulillah, cita- cita nak duduk rumah sendiri tercapai jugak kan setelah hampir empat tahun tinggal bersama dengan family mertua.

Sebenarnya, raya pertama hari tu adalah hari ke 5 aku tinggal kat rumah tu.
Tapi still, aku nak beraya kat situ.
Raya kat Tioman ni lain sikit.
Kita kalau kat Johor tu, kita raya sebulan.
Kat sini, 2 hari je.
Raya pertama orang kampung sebelah datang beraya kat kampung kami.
Then raya ke dua, vice versa
Lepas tu, raya sini tak payah susah- susah ko nak merebus ketupat, masak rendang bagai.
Biasanya ketupat- ketupat ni korang jumpa kat rumah yang ada warga emas je.
Rumah orang muda ni makanan agak urban.
Aku kalau ikut hati aritu nak hidang Baked Macaroni, dengan spaghetti je.
Tapi laki kan tak minat.
So, aku masak benda yang simple je.

Bihun Soto, Nasi Impit + Kuah Kacang dan Roti Jala.
Aku budget, sebab aku baru duduk rumah ni baru 5 hari.. so tak ramai kot yang datang.
Sebab orang mesti tak sangka aku akan buat open house jugak kan.
Tapi sangkaan aku meleset.
Tetamu start lepas sembahyang raya sampai pukul 6 prtang tak putus. 
Nasib baik masak banyak.
Ala, tapi tetamu pun tak makan banyak mana.
Sebab banyak rumah kan.
Sekampung buat open house. 
Tu belum campur kat kuarters Berjaya Hotel lagi beratus rumah.

Malas nak cerita banyak lagi kan.
Ni antara gambar raya pertama aku kat rumah sendiri.

Antara group kanak- kanak yang makan banyak

Ni group rakan sekerja. Eh, Yang tudung hijau tu je rakan sekerja. Tudung oren isteri rakan sekerja.

Kuih ni adalah kuih raya 1st yang habis kat rumah aku. 1st day raya dah habis. Laku sangat.

kawan- kawan kerja laki.

Sabotaj ni pic aku n laki kabur- kabur

kekasih gelap aku, Manja n ibunya. Amboi Mak Anjang bersungguh makan ya.


Nur Qaseh Myazarra

Group anak- anak dara.

Bff, Kak Adik Ana. Boleh gitu?

Muka kusut. Dah pukul 6 petang kot masa ni. Saje pakai tudung tetiba sebab nak bergambar.

Raya ni jugak saya dapat kawan- kawan baru :)

Ok.

Cerita raya kedua sambung bulan September plak ye.
Sebab esok nak keluar dari pulau.
Isnin ada meeting kat Shah Alam.
Then terus sambung cuti kat kampung.
huhuhuhu.

Till then, XOXO

Monday, July 16, 2012

Radzuan Radziwill for thepoplook

Sejak kerja ni, gila banyak perkara aku terlepas.
Terlepas nak update blog.
Terlepas nak update status fb.
Terlepas nak baca TL kat twitter.
Terlepas baju raya Rizalman Ibrahim untuk Tesco.
Terlepas baju raya Jovian untuk FL n Zalora.
Hope tak terlepas la Radzuan Radziwill for thepoplook ni.
Rege jangan mahal sangat ya.
24 hari bulan belum gaji :(

 (picture dari fb thepoplook)

Wednesday, June 20, 2012

Wordless Wednesday #14

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Monday, June 18, 2012

KITA DAH KERJA

Alhamdulillah, aku dah start kerja Jumaat lepas bersamaan 15 June 2012 bersamaan 25 Rejab 1433h.


Tu dia Puan Azra kita on her very 1st day.
Aku telah diterima bekerja sebagai Pegawai Tadbir (Pengurus Pembangunan Masyarakat) Gred41 di Lembaga Pembangunan Tioman.

Hambik kau, kalau boleh nak tulis sekali job description kat sini.
Walaupun jawatan aku ni hanya kontrak buat masa ni, tapi aku still sangat teruja.
Hahhahahhah.

Serius aku teruja nak kerja.
Lagipun selama ni aku mana pernah bekerja kat bahagian pentadbiran kan.
Masa kat travel agent banyak buat kerja luar.
Kalau duk dalam opis pun paling kuat buat filing je.
Pastu kerja cikgu kontrak tu kerja macam cikgu biasalah.
Then, kerja- kerja lain pun sama je, banyak buat outdoor kan.
*kecuali masa rajin buat banana cake n aiskrim malaysia, tu je yang duk dapur*

Inilah 1st time aku dapat office sendiri.
So, harus gedik- gedik nak ubah itu ini.
Lagipun berhabuk habis ofis ni, dah berbulan- bulan kosong.
1st day hari tu aku just vacuum carpet then susun- susun fail.
Hari ni aku minta tolong beberapa pekerja lelaki untuk ubah susunan perabot dalam opis aku ni.

Kalau ikut hati aku, Sabtu lepas nak keluar ke Mersing.
Konon nak beli bunga lah, frame lah.
Laki kata tak payah.
Sebab kalau aku keluar sorang, harus balik nanti entah apa- apa je benda mengarut yang aku beli.
So, dia kata nanti je beli.
Tunggu nak keluar buat medical check-up semua tu, baru beli.
Harus aku nak pi SSF kan.
Sebab kat Kuantan bukan banyak sangat pilihan kedai nak beli.



Ni pulak picture hari ni.
Kiss untuk korang semua yang telah doakan aku masa pi interview hari tu.
Laki pagi- pagi tegur merahnya makngah.
Aku kata semangat.
Kan hari Isnin semua orang macam lemau je kan.

Bawah ni pulak pose gedik ala- ala ayu sangat kononnya.


K. Dah, dah..... nak buat kerja.







Wednesday, June 13, 2012

Wordless Wednesday

Wordless Wednesday
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Balik Kampung+ Putrajaya+ KL+ JPO (part 2)

Tidur kat Hotel Nova ni agak selesalah.
Sebab aku tak ade asyik terjaga ke apa kan.
Bangun pagi, mandi, then pergi breakfast.
Breakfast simple je.
Padanlah dengan harga RM162 tu kan. Kat tengah bandar pulak tu. Jangan lah korang nak bayangkan breakfast macam stay Marriott.

Lepas breakfast.
Lepak bilik kejap.
Check- out, lepas tu pi Sungei Wang untuk park kereta. 
Tak kan nak park kat Pavi kan. Macam mahal kot.
Sebab nak shopping seharian katanya.
hehehheheheh.

Lepas park kereta tu, kitaorang terus cari jalan keluar. 
Terus ke  Fahrenheit88.
Memang dah niat nak pi sana masuk Uniqlo untuk cari comfort pants for kerja.
Nasiblah kat sana ada banyak pilihan seluar untuk aku yang cutting badan tak sekata.
Rembat satu je kat situ.

Haisshhhh...
Susah la cerita macam ni.
Tukar la. Cerita bergambar senang sikit kot aku nak recall.
Banyak makan semut.
Lupa flow ceritanya. hehehehhe


Kan dah salah cerita. 
Sebenarnya, mula- mula beli kasut dulu lah kat ALDO ni. 
Memang niat cari flat shoe yang selesa. 
Kasut sini tak lah mahal mana.
Sebab masih in budget, so beli je lah mana yang berkenan.
Malas nak pusing banyak- banyak tempat sebab masa untuk shopping pun tak panjang kan.
Petang dah nak balik Simpang Renggam semula.
Lepas beli kasut baru naik Uniqlo beli seluar.

Lepas tu terus jalan Pavi.
Pusing- pusing masuk macam- macam kedai.
Dapat jugaklah beli blouse kat Dressing Paula.
Nak beli macam- macam lagi.
Tapi hati kami tak tenteram *kami tu refer kepada aku n gf, Hana*.

Sebenarnya kami berniat.
Lama dah pasang niat.
Nak beli designer handbag untuk trip dating kali ni.
Tapi tak dapat decide nak beli apa.
Fikir punya fikir, keluar dari Pavi masuk Starhill.
We go for LV.

Ingatkan nak beli Neverfull.
Tapi habis duk berbincang dalam tu, aku pun dah ada adik beradik Longchamp yang bentuk sama je macam Neverfull kan. Tote bag kan.
MBMJ yang ada pun sama je bentuk cam ni.
Gf pulak, dia tak kisah.
18 designer handbag pun dia boleh beli dalam setahun...hehehhehe.
Duk pegang letak antara Speedy dengan Neverfull.
SA kat situ, yang layan kitaorang nama dia Mavis.
Dia tanya aku, nak pakai untuk harian ke jarang- jarang pakai.
Aku kata lah jarang pakai kot. Sebab ada dah beg lain untuk kegunaan harian.
Then, aku bukanlah banyak sangat duit kan nak pakai LV untuk kegunaan harian.
Haruslah sayang..hik..hik..

So, Mavis cadangkan kitaorang ambik Speedy.
Gf kata ok je.
Lagipun aku n dia pun belum ada handcarry bag kan.
Boleh feeling datin's sikit.
*btw, kitaorang ingatkan dulu Speedy ni mahal dari Neverfull. Rupanya murah sikit la*



Dah ambik keputusan nak Speedy size 30.
Payah pulak nak decide sama ada amik monogram or damier.
Bagi yang tak tahu, Monogram tu yang corak ada tulis LV..LV.. ada bentuk macam bunga tu semua.
Damier pulak corak kotak- kotak macam dam tu. Macam yang aku pegang kat atas tu.

Yang tak add fb aku, next entry baru akan tau mana satu yang aku beli.
Sebab aku pakai masa pi JPO aritu.
Malas nak cerita kat sini.


Ni picture masa gf nak bayar.


Ni pulak perempuan seronok. Hajat tercapai.
Dah alang- alang dalam Starhill tu, kitaorang saje masuk Dior.
Nak pengsan okeh dalam Dior.
SA semua baik- baik. Siap offer nak bagi minum semua sebab nampak kitaorang macam penat shopping.
Next time pulak ya beli Dior.
Tapi Gf macam tak boleh tahan nak tunggu lama- lama.
Harus dia dah dapat terkam Dior tu 2,3 ketul baru aku dapat.



Settle jalan- jalan ambik angin kat Starhill tu kami masuk semula ke Pavi.
Beli baju, baju, baju, seluar, seluar....then aku beli bedak n lipstick kat Chanel.
Dah lama tak beli bedak mahal, asyik pakai bedak Maybelline je sejak duk pulau.
Bukan sebab apa, sebab aku kan macam pasrah muka hitam dan banyak masalah sejak duk sini.
Tu malas nak cara sangat hal muka.
Ni baru dapat hidayah semula nak bercantik- cantik.
Mula beli macam- macam dah ni.

Masuk Gucci, gf nak cari wallet hantaran untuk majlis dia nanti.
Dapat.
Cantik.
Aku beli apa kat Gucci? ssssssssshhhhhhh. Rahsia.

Jalan punya jalan, shopping punya shopping tetiba rasa letih.
Baca betul ya, letih...bukan lapar.
Azra tak rasa lapar?
Iyelah, mana nak lapar.
Puas hati shopping kali ni.
Tapi memandangkan masa tu dah 4 lebih, kitaorang makan je lah. 
Late lunch katanya.

Tak tau nak makan mana.
Sebab nak rehat kan.
So, naik tingkat 6.
Masuk Ben's.


Picture tak ikut turutan pulak.
Ni dessert kitaorang, Berry Pavlova Sandwich.
Serius, duarius, tigarius aku kata sedap.
Aku suka. Silalah cuba nanti kalau berkesempatan makan kat Ben's.


Ni mushroom soup. Sedap je, sebab guna fresh mushroom kan. Tapi Garlic Bread tu tak sedap. Dah sejuk dia bagi aku. Liat ler. 


Aku nak makan Salmon.
Ini je kot yang ada dalam menu.
Sebenarnya Salmon Teriyaki.
Tapi sos teriyaki ada alkohol.
So, dia suggest aku tukar kepada blackpepper sauce.
Aku ok je, yang penting salmon kan.

Gf makan Spaghetti. Tapi tak sedap.


Aku kan suka Lemongrass Tea.
Tapi air serai kat sini pahit la.
Dia blend serai tu, then amik patinya.
Selalu tak pernah aku minum yang macam ni.
Air lemongrass ni paling sedap kat Japamala Beach Resort aku pernah minum.
Gf punya air sedap sikit dari aku.


Kesimpulannya, makan kat sini tak lah sedap mana.
Tapi we love the ambiance la.
Ada pokok- pokok kan.
Very cosy.
But we will come back for their Berry Pavlova Sandwich itu!!!

Siap makan, tawaf lagi sikit.
Lepas maghrib, balik Kluang.
Alhamdulillah.
Puas hati sangat trip kali ni.
Gf puas. Aku apatah lagi kan.
Gf dah dapat beli barang untuk hantaran.
Tinggal nak cari kasut je nanti.
Tapi sorry, gf saya low profile.
Dia malu nak tunjuk hasil tangkapan dia. Sebab dia kata ni bukan blog dia.
Tak payah tunjuk lah hasil dia katanya.


Hasil tangkapan tak yah reveal lah ye.
Penat nak amik picture satu- satu.
Lagipun ada yang dah tinggal kat kampung.


Next entry baru bagitau Speedy in monogram or damier ya.
Next entry jugak aku review pengalaman shopping kat JPO.

Btw, Thanks to gf, Hana. Next trip kita dah ada impian kan.
Hope tercapai hajat kita :)