Klik Untuk maklumat Lanjut

Monday, December 27, 2010

Selamat Bercerita Kembali dan Selamat Membaca Kawan- Kawan.

Salam Sejahtera kawan-kawan. Dah lama sangat rasanya saya tak menulis***menaip***.
Dan dah lama rasanya tak berkongsi cerita yang indah dan tak indah dengan kawan-kawan. Nak kata sibuk, tak lah sibuk mana. Tapi macam-macam halangan pulak yang membantutkan usaha saya untuk bercerita.

Hari ni sebenarnya masih terlalu penat. Semalam baru mengharung lautan, eceh...macam berenang, padahal naik ferry. Tapi tetap gagahkan diri nak buka kedai. Rindu sangat kononnya sebab dah seminggu berjoli sakan kat Rompin+Kuantan with family-in-law.
Tak ada lah yang menarik sangat nak cerita. Just nak berkongsi apa-apa yang patut.

Monsun/musim tengkujuh tahun ni tak dapat nak berholiday sakan dengan husband, sebab cuti dia dah habis. So, hanya keluar seorang diri dari Pulau Tioman ni. Nak tak nak kena keluar juga sebab mak mertua buat kenduri. Tolong la mana yang patut kan. Alhamdulillah, rasanya semua ok je. BTW, my mother-in-law baru pindah rumah. Sambil menyelam minum air, itulah kata pepatah melayu. Dalam pada sibuk tolong orang berkemas, dua kali saya dapat ke Kuantan.

For the 1st trip, pergi cari barang-barang dapur untuk mak mertua.
OK. Disebabkan saya agak gedik. Saya nak kongsi my outfit masa ke Kuantan. Biarpun wardrobe I tak terdiri dari barisan pakaian mahal-mahal, sekurang kurangnya I puas hati dengan apa yang ada ok. I (hari ni rasa nak tukar kata ganti diri. Boleh je kan. Nak guna I lah pulak) lebih suka pakaian yang I rasa selesa. I tak terlalu pentingkan label. Citarasa I selalu berubah-ubah. kadang-kadang I lebih selesa pakai casual-wear, sometimes I love to be more sofisticated and kadang-kadang pakai baju yang daring...hahahha. Semua bergantung pada keadaan dan mood. Rasanya, mula dari hari ni, I akan cuba berkongsi my passion in fashion (besides my passion for food) ~~~(",)...




Azra's H.T.T
Cekak rambut bing-bling ~ Chameleon
Polka dot blouse ~ Colours
Black Legging ~ MNG
Sandal ~ Charles & Keith
Handbag ~ Coach
Jam tangan ~ Guess (pinjam jam cousin, my Esprit watch dah rosak habis bateri kot)

BTW, that was my very first Coach bag. I love animal print!!!

For that day, I tak ada beli apa sangat. Just teman cousin beli dressed for her salsa theme dinner. Harap dia menang malam tu. Oopsss. Talking about my cousin. I also be her personal shopper dan perunding imej. hahahhah...layak ker??? Tak kisah la. yang penting, dia kata dia suka dengan every single things yang I pilih untuk dia. Sebelum ni, wardrobe dia hanya terdiri dari baju T-shirt and jeans. Sekarang dah pandai nak pakai macam-macam fesyen.
Introducing my lovely+pretty cousin. Fara Shafika.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Eka's H.T.T
Inner+Shawl ~ Internet
Blouse ~ MNG
Jeans ~ Levi's
Kasut ~ Nose
Jam ~ Guess

Dia cantik kan? Yes. Dah lah cantik, sekarang makin pandai berfesyen. That MNG red blouse is mine. I gave it to her because it doesn't fit me anymore...grrrrrrrrrr. I kan dah gemoks. Sangat cantik bila dia pakai that blouse sebab dia putih. Eka sangat pandai pakai shawl. Semua cantik dan kena je kat dia. Next year will be her wedding. I dah pilihkan wedding planner yang terbaik untuk dia. Hope everythings akan jadi elok.

Ok. That was our outfit during the 1st trip to Kuantan. For the 2nd trip, kami pergi dengan adik-adik. Maklumlah dah nak naik sekolah kan. So, sebab pergi dengan adik-adik yang masih sekolah. Kami hanya pakai t-shirt n jeans supaya tak nampak macam kami adalah ibu-ibu kepada mereka...hahaha.


Azra's H.T.T (posing mintak ampun lah..hodohnya, coz nak tunjuk bag)
Cekak rambut bling-bling ~ SINMA
T-shirt ~ Guess
Jeans ~ Sisley
Bag ~ Longchamp Le Pliage

I'm so in love with Longchamp. Bawa beg ni betul lah kata orang, rasa secure je. Sebab nampak macam beg murah kat pasar malam yang tak akan diragut je. Sebab design yang biasa-biasa sahaja. It's so comfort and sangat senang nak letak barang. Boleh main campak-campak je kat dalam. Lagi pun I beli yang saiz besar with long handle. Dalam tu I boleh isi my make-up bag+camera+purse+handphone+telekung+my junk food. Sesiapa yang rasa berminat with Longchamp tapi tak nak beli kat Malaysia sebab harga yang mahal gila cam tak masuk akal agak mahal. Boleh jugak tempah kat I. My friends ada yang selalu fly n ada yang menetap kat luar so boleh la beli murah sikit. Harga depends on size. Price starts from;

RM320 for small+short handle size
RM420 for medium + long handle
RM450 for large + long handle (same size with mine)


Harga ni semua untuk model Longchamp Le Pliage sahaja. Untuk model Planetes yang large size price start dari RM500. Harga kat Malaysia Boutique I tak tahu. Tapi mahal lah dari yang I nyatakan tu.
For colour and design boleh check it out in http://www.longchamp.com/ .




***p/s;
sesiapa yang rasa tak suka or nak kata I nak show off my stuff. I minta maaf. Just nak berkongsi dengan kawan-kawan.

See you (",)







Post a Comment