Klik Untuk maklumat Lanjut

Thursday, March 31, 2011

m a k a n . m a l a m

Tiba-tiba malam ni saya makan malam.
Dah lama kot tak ambil dinner. 
Ini menu saya malam ni;


Mee Goreng Mamak at Johan's Resort Restaurant
Ye, saya suka makan kat restoran ni. makanannya simple- simple je tapi alhamdulillah...sedap jugak.
Lagipun saya ni suka request macam- macam. Contohnya mee kat atas tu, biasanya diaorang masak mee goreng mamak letak ayam. Tapi instead of ayam, saya nak daging. So, diaorang pun letak daging.

Makan mee goreng mamak dengan chopstick?
Ye, saya memang suka makan mee guna chopstick. Tak tau lah kenapa. Saya rasa lebih mudah kot. Lagipun bila guna garfu dan sudu rasa macam makanan cepat habis la. *ntah pape je ko ni eton..mengarut.....

Lepas tu, nak cerita pasal air.
Saya bukanlah penggemar minuman yang bersusu...tapi susu putih full cream dan rendah lemak memang saya suka. carrot susu pun saya suka. Cuma, teh susu, kopi susu....milo susu...semua saya tak berapa suka.
Tiba- tiba hari ni datang mengada nak order teh tarik. Saja nak sesuaikan dengan tema makanan kot.

Selain Mee Goreng Mamak, pilihan saya kat restoran ni adalah, Mee Tomyam, Nasi Goreng Cina, Chicken Chop dan Milkshake. Pada saya, Kat kampung saya ni, tak ada restoran yang buat milkshake especially banana milkshake dan strawberry milkshake sesedap kat sini. Memang terbaik. Nanti kalau saya ada minum milkshake diaorang saya letak pic kat sini.

Insyaallah, kalau berkesempatan, nanti saya review pula pasal bilik chalet Johan's Resort ni.
Lokasinya di Kampung Air Batang, Pulau Tioman. Ha... pelik kan nama kampung saya.


Jumpa lagi kawan- kawan
(",)

Post a Comment