Klik Untuk maklumat Lanjut

Sunday, November 13, 2011

1 s t . t i m e r

After 3 years staying at Tioman Island, this is my very first time saya sampai kat Kampung Genting. Itupun sebab dipaksa kawan- kawan untuk tengok netball competition.

Nothing much to say, enjoy the picture readers!!!
(saya macam rajin sangat main edit- edit gambar sekarang ni)















Seharian di kampung Genting sangat seronok. Lagipun dapat berjalan dengan kawan- kawan yang sporting, then masa ni kami tak tahu lagi yang Kak Dewi tu dah pregnant. Even, dia sendiri pun tak tahu. Patutlah kuat sangat makan waktu kat sana.


Btw, the last picture tu bukan kat Kg. Genting. Yang tu picture marina Pulau Tioman.


Kg. Genting memang kalau nak kata, hampir 90% penduduknya memang terlibat dalam bidang pelancongan kot. Kebanyakan mereka terlibat dalam family business macam resort, restaurant dan kedai cenderahati. Kat sini ada banyak juga warung or gerai- gerai yang makanan agak ok bagi budget travellers la. Roti canai pun ada. Really hope next time, saya dapat pergi lagi ke sana and dapat stay 1 malam pun jadilah.

Post a Comment