Klik Untuk maklumat Lanjut

Thursday, December 26, 2013

My BFF Wedding Day

My BFF yang aku kenali sejak berumur 13 tahun dah kahwin.
Ya, dialah.
Hana Jamil.
Kesayangan aku.
Dia berkahwin dengan boyfriend yang dah bercinta selama 13 tahun.
Sweet sangat.
dari alam persekolahan sampai ke jinjang pelamin.
Aku just dapat pergi majlis pernikahan dan persandingan je.
Nikah 13.12.13 jam 5.00 petang.
Malam tu buat berinai kecil tak dapat nak hadir coz migrain dan demam.
Majlis resepsi pula 14.12.13
Majlis bertandang pula Ahad lepas, 22.12.13
Malas cakap banyak, kita tengok gambar je lah ye.

jamuan di hari pernikahan dah macam lauk Nasi Ambang tau. Kerlasss sangat.



Hana dan Tauffik semoga kekal ke akhir hayat ye sayang !!!!

Motif gambar ni adalah their bunga telur. Aku mula- mula ingatkan bunga ni hiasan rumah diaorang. Rupanya ni la bunga telur bagi kat guest. Cantik sangat tau.
Dan yang kat belakang bersusun dalam almari nampak sikit- sikit collection handbag pengantin ni. 
Kasut tu pula kasut kahwin dia.

Kek cun melecun sangat untuk hantaran.


Will miss our dating time gf!
Lepas ni kita dating bersama pasangan sekali ya.

Ni adik penagntin.
fatin insyaallah akan bertunang next year.
Kecik je kan adik, macam budak sekolah rendah.
Eh memang dia sekolah rendah, tapi sebagai cikgu la sekarang.

Sebelum akad nikah. Aku try amik pic Tauffik dari tingkat atas.

 Yang ni kengkonon kurus punya picture.
Baju kitaorang as a dayang's for Her day ditempah kat kak Ira, Ohalmaree.
Walaupun gemuk, baju dia yang ikut cutting badan ni tetap selesa.



Ni pula wedding cake. 1st time tengok cake macam ni. Separuh lain design, separuh lagi lain.

Pelamin simple je. Her own idea. Tak nak serabut- serabut penuh bunga yang harga kadang sampai tak masuk akal.
Dia memang macam ni semua simple but the result, semuanya gorgeous.
Hantaran pun buat sendiri.
Bunga telur pun.
kalau boleh mekap pun nak buat sendiri tau.


Gedik nak juga bergambar solo kat sebelah bilik pengantin.
Actually ni 1st time aku pi rumah dia lepas dia pindah sini.
Rumah baru untuk pengantin baru.. heheheh




Paling aku suka persalinan yang ni.
Baju untuk majlis hari persandingan ni.
The colour suit her well.
Semua baju untuk pengantin perempuan dan lelaki hasil tangan Ezuwan Ismail.
Sangat puas hati sayang aku sorang ni.

From left, Ida yang tengah pregnant 7 bulan, Hana yang baru kahwin, Azra yang dah lama kahwin, Syak yang belum berkahwin.
We are from the same school.
Kluang High School.
Me n Syak duduk sebelah- sebelah masa form 1.
Dia ratu tido ok.
Tapi cerdik!

Hamboi laki kita pon baju ungu.
Sedondon katanya.
Payah tau nak tengok kitaorang sedondon macam ni.



Post a Comment