Klik Untuk maklumat Lanjut

Monday, February 13, 2012

s p e c i a l . c h i p s

Rabu lepas, ada kawan belanja minum petang.
Kitaorang lepak tempat biasa, Sunset Corner.
Kat situ ada makanan macam Pizza, Nugget, sandwich, milkshake, juice macam- macam lagilah makanan ringan bak kata aku.
*kalau dah pizza tu, ringan ke?*

Aku pun upload la picture dalam fb.
Pastu konon nak post kat blog, gila pemalas sangat sampai dah dekat seminggu baru post kan.
Petang tu aku minum Banana Milkshake.
Then kitaorang order Pizza.
Aku makan 2 potong je.
*first round*
Eh, diaorang tak jual slice macam ni.
Aku tak da pulak amik gambar penuh.
Contoh pizza penuh kat picture bawah ni, masa aku makan entah bila.

Aku suka pizza macam ni.
*tapi yang ni nampak hangus sikit kan*
Yang nipis macam ni.
Tak muak nak makan banyak.
Selalu order makan kat Sunset Corner ni, aku order pizza tak ikut dalam menu.
Aku create sendiri pizza aku.
hahahhahahha...
Maknanya, aku cakap kat barista tu aku nak isi apa, letak cheese berapa banyak, sayur apa aku nak and tak nak.
Budak tu ikutkan je.
Regular customer katakan.

Then, ada satu makanan yang aku suka makan sejak akhir- akhir ni.
Makanan ni pun tak ada dalam menu.
Kitaorang sesuka hati order.
Sebab terikut ada sorang mat saleh diving tu suka suruh budak kedai pizza buat camni.


Kitaorang bagi nama, Special Chips.
Senang je nak buat.
Mula- mula goreng kentang tu.
Bila dah masak letak kat pinggan.
Then tabur Mozarella banyak- banyak.
Kat atas tu letak Pizza sauce.
Pastu masuk dalam oven sampai cheese cair.
Yummehhhh.
Kegilaan aku sekarang ni!!!

Location kedai ni kat kampung aku.
Kampung Air Batang, Pulau Tioman.
Beach kat depan kedai ni pun cantik.
Petang memang penuh tourist lepak sini coz nak tengok sunset kan.

Nantilah, kalau ada masa nak lepak lagi waktu petang kat situ, aku try amik gambar kawasan kedai, beach, makanan lain- lain dan sunset.



Post a Comment