Klik Untuk maklumat Lanjut

Saturday, February 18, 2012

O r a n g . K a m p u n g . T a k . S e d a r . D i r i

Tak baik kau ni Azra, asyik mengata orang je.
Eh, gila ke apa? Mana ada mengata orang.
Aku kata kat diri sendiri lah!

Ya. 
Bangun- bangun tido tadi dah la terkejut.
Bendera Jepon ari ni.
Lepas mandi, terus rasa lapar.
Terus kat kepala nak makan spaghetti.
Tak terasa pun nak nasi lemak ke apa.
Apa kena tekak aku ni.
Tak faham langsung.
Masih duduk Malaysia kot.
Kawasan pedalaman lagi.

So, terus laju- laju pi dapur.
Masak spaghetti.
Nampak anak makcik belakang rumah dah bangun tidur.
Aku pun masak lah lebih sebab dia adalah peminat setia masakan aku.
Sampai Umi dia kata, 'awak ni Aideen, kalau kak Eton masak semua sedap belaka'. hahahahah...
Motip makcik aku cakap camtu?
Sebab anak dia selalu makan kat rumah aku.
*kadang tu memang aku yag paksa makan sebab aku bosan asyik makan sorang je kat rumah*

Masa nak masak tadi, mak mertua tak pergi kerja lagi.
Dia ingat aku nak buat breakfast bihun goreng ke apa kan.
Rupanya spaghetti.
Mesti dia pelik je kan.

Nah, ni picture spaghetti aku pagi ni.
Meatball Bolognese.
Masak banyak tadi, portion untuk 3 orang. 
Tapi aku dah bagi rumah belakang.
Tinggal ni je lah untuk aku.
5 ketul meatball aku.


 Ni dia akak kawasan yang gila gedik nak makan spaghetti pagi- pagi hari.

Matilah kalau laki ada kat rumah tadi. 
Harus kena marah sebab makan bukan kat dapur.
Dia bising ok kalau bawak makanan kat tempat lain.
(",)

Abaikan warna kulit yang sama dengan Kanye West tu.
Lighting tak betul.
Aku berkulit macam Adele ya sebenarnya.
Makan dengan penuh kepuasan.
Ya, pagi- pagi buta dah mengadap laptop main The Sims.
*tapi masa ni dah siap ya semua kerja rumah*




***pssstttt...nak mintak maaf sebab lack update sejak beberapa hari ni. Busy sangatlah. Duk settlekan kemas kedai. Then next week lagilah mungkin tak ada update dari aku sebab nak balik kampung. Malas bawak lappy ni. Update blog pakai bb pulak rendah tahap kepuasannya... kepada pembaca tegar, aku mintak maaf ya.
Post a Comment