Klik Untuk maklumat Lanjut

Saturday, January 21, 2012

M e l a w a t . B a b y . I m a n

Sementara dah terlanjur kat luar last week, aku ingat nak terus melawat member UUM yang baru bersalin.
Nama dia Izah.
Tapi bukan Izah isteri pertama Encik Hariz ya.
Ni Izah isteri Encik Faez.

Baby Iman ni keluar awal sangat dari perut ibu dia.
2 minggu lebih awal kot.

Iman Qhaliff bin Mohd. Faezrul Helmi
Mengikut pengamatan aku, Iman ni banyak ikut muka Faez kot.
Tapi bab mata tu mungkin macam Izah.
N bibir pun Izah jugak kot.
Baby Iman ni nak kuar dari perut ibu dia awal sangat.
Bulu kening pun tak sempat tumbuh tau.
Picture ni cubaan papa Iman nak suruh dia senyum.
Tak ada maknanya.
Asyik tido je tau Iman ni.
Aunty nak sembang pun sombong ya.

 Kata nak melawat kawan dalam pantang kan. So, bawalah cenderahati untuk baby Iman.
Ni je yang aku mampu beli setakat ni.
Nanti kalau aku dah kaya, baru boleh beli Avent ke, MacLaren, Fisher Price tu semua. Ko nak baju anak ko jenama apa je, sebut lah.. aku beli kan ye Izah.
Tapi kalau selamanya aku tak kaya, anak ko doblas orang sekali pun, hadiah lebih kurang ni je lah ye.
hahahhahahahhaha


Aku pergi melawat mereka dengan cousin, Ika @ Mek lah.
*matilah kalau dia baca blog ni. Kantoi nama samaran dia.
Laki aku tak ikut masa ni. Dia kan kena sampuk demam nak beli kereta baru.
So, hari kami pergi melawat ni, dia pergi Segamat survey kereta.
Gilo!

Yang baju hitam tu, Izah. Kitaorang sama course masa study.
Tapi macam dah semester 4, 5 tu barulah rapat sikit.
Husband dia Faez tu pun aku kenal masa kat uni. jugak.
Lain course tapi kitaorang ada same class masa semester 3 or 4.
Tak sangka pulak faez akhirnya kawen dengan one of my friend jugak.

Aunty Ika n Azra verangan nak ada anak sendiri jugak.
Tapi kami belum ada rezki kot sekarang ni.

(Picture ni curi dari fb Izah  )

Aku tenung je Iman ni, asal dia buka mata, dia naikkan tangan macam nak tutup muka.
Malulah tu.
Aunty Azra kan gorgeous.
Tu yang Iman malu kan.
hik..hik...
Nanti aunty akan cepatkan proses untuk dapat baby ya.
Aunty kuarkan baby girl pulak.
So, Iman boleh pilih jadi teman hidup di masa hadapan.
Berbesanlah aunty dengan Ibu Iman nanti.
(Picture ni pun curi dari fb Izah jugak)

Masa aku melawat diaorang ni, kat Kampung nenek Iman.
Dekat je dengan rumah mak mertua aku.
Mula- mula aku dah nak pergi rumah Izah kat Indera Mahkota, Kuantan.
Nasib baik call awal then dia bagitau dia kat kampung.

Aku kan antara orang bengong tak nak amik lesen kereta.
So, terpaksalah paksa cousin yang sorang ni.
Dia pun bukan buat apa kat rumah.
Laki tengah bertugas luar daerah.
Btw, thanks Ika sebab selalu jadi driver aku secara tiba- tiba.



Untuk Iman Qhaliff.
Aunty doakan agar Iman membesar menjadi anak yang soleh dah taat kepada kedua orang tua.
Jangan naughty sangat.
Nanti aunty cancel nak jadikan menantu tau!
(",)
Post a Comment