Klik Untuk maklumat Lanjut

Friday, January 27, 2012

Sumpah. Otak Aku Tepu Sekarang

Dah pukul 12 kan. Pukul 2 laki balik nak makan. Ikan ni dah lebih sejam aku keluarkan dari peti. Tapi still tak ada idea nak masak. Ikut hati aku memang asam pedas la kan. Tapi matilah laki aku asyik berasam pedas seminggu 18 kali kan.
*tipu. 2,3 kali je kot*

Nak stim je, cari pengukus tak jumpa. Baru teringat pengukus ada kat resort. Ma bawak pergi sana last year untuk buat kuih kat sana. Lagipun serai n halia tak banyak. Macamana aku nak stim kan. Bahan tak cukup.
Tak kan ikan goreng pulak. Ikan kicap pun aku tak sampai hati. Macam effortless sangat kan. Dah lah laki aku mancing penat- penat. Serious ok, ini ikan hasil memancing, bukan beli. Gila nak beli ikan kat sini. Mahal.

Pergh susah jugak jadi suri rumah. Aku nak pencen lah.
*memang akan pencen pun next week sebab dah start buka kedai semula after 2 month of monsoon season*

Gila sempat nak membebel lagi. Pi lah masak!!!

Post a Comment